terug naar bandleden

Gaston Brouwer

zang en percussie

In 1972 maakte Gaston Brouwer al thuis met vrienden muziek. Gewoon door te proberen leerde hij basgitaar, drums en gitaar spelen.

De eerste echte band waar hij in zat heette Gayo, en was geïnspireerd door de latin-rock van Santana en Massada. Dit was in 1976. Bij deze muziek hoort percussie en dus leerde Gaston conga’s, timbales en kleine percussieinstrumenten spelen. Het zingen beperkte zich toen nog tot alleen background vocals.

Gaston werd een echte leadzanger toen hij in bands speelde die hun eigen songs schreven en speelden. Dit gebeurde eind zeventiger, begin tachtiger jaren.

Gaston Brouwer zong en speelde jarenlang met musici uit heel Europa op cruiseschepen en in hotels van Zwitserland tot Finland. Met de band D-Denzz maakte hij het Funkrock album “Atlantic” en zijn groep Nightbird bracht de rocksingle “Out Of Reach” uit.

Hij ontwikkelde zich tot een echte allround-musicus en kwam in een internationaal-commercieel circuit terecht. Hij zong en speelde jarenlang met musici uit heel Europa op cruiseschepen en in hotels van Zwitserland tot Finland.

Terug in Nederland maakte hij deel uit van de partybands Sagitta en Move Your Feet, samen met  Aaldert van Weelden (de bassist van The Real Deal), en de keyboardspeler Will Maas (lid van de bands van Marco Borsato en Ilse de Lange).

Eind negentiger jaren werkte hij samen met veel bekende Nederlandse sessiemuzikanten, zoals Ton Dijkman, Marcel de Groot, en Marcel Fisser (gitarist in de band van Ruth Jacott). En hij deed nog een paar andere projecten, onder de namen “Gaston & Band” en “GB swingmachine”, waarmee hij een paar TV optredens deed, bij Call TV en RTV oost.

Gaston Brouwer heeft zich als zanger laten inspireren door James Brown, en als percussionist door Sheila E.

Prince bewondert hij als muzikale alleskunner.

Ook luistert Gaston graag naar ballads en easy-listening.

 

terug naar bandleden

 hoofdpagina  contact  boekingen  foto's  luisteren  video  repertoire  bandleden  agenda  links  mail ons