terug naar bandleden

Aaldert van Weelden

basgitaar

Op een zondag in februari 1987 had Aaldert van Weelden voor het eerst een basgitaar in zijn handen. Als lid van het gospelkoor hielp hij de leden van de begeleidingsband om de instrumenten naar het podium te sjouwen. Toevallig kreeg hij het instrument in handen, raakte de snaren aan en dacht: “dit is ‘t!”.

Aaldert kreeg het instrument onder de knie door het naspelen van popliedjes. Dit deed hij thuis samen met familieleden die gitaar en orgel speelden.

Met familie en vrienden richtte hij de band “Try Out” op (what’s in a name….). Met deze band deed hij zijn eerste optredens. Later werd dit een Top 40 band onder de naam “One Size Fits All”.

In die tijd mensen hem te vragen om in te vallen bij andere bands, en mee te spelen met gelegenheidsformaties (het zogenaamde schnabbelcircuit).

 Verder speelde hij toen in een band met eigen liedjes “Lemon Skwosj” en in de reggea-highlife band de “Easy Boys”

De bandleden hebben veel ervaring en hebben elk op hun eigen manier bekendheid opgebouwd in de Nederlandse muziekscene.Na een cursus muziektheorie en solfège van gitaarleraar Hans van Wessel deed Aaldert toelatingsexamen bij het Hilversums conservatorium en werd aangenomen. Hier had hij les van de meesterbasgitaristen Theo de Jong en David de Marez Oyens. Ook had Aaldert contrabaslessen van Jazzlegende Koos Serierse.

Aaldert werd een veelgevraagd bassist. Hier volgt een kleine greep uit zijn activiteiten: De musical Jeans, Optredens in Showbizz City in de begeleidingsband van het RTL 4 ballet, Darius Dhlomo & His Timpany Six, Big Band Stubiba, Dual City Concert Big Band, Big Barchem Band, Vara Kinderen Voor Kinderen, De Deltawerken.

Met deze laatste band had hij de mooiste muzikale belevenis tot nu toe. Hij speelde in Antwerpen voor 13000 mensen, die allemaal meezongen. Dit was in het voorprogramma van één van reünieconcerten van Doe Maar.

Basgitaristen die Aaldert hebben geïnspireerd zijn Anthony Jackson, Will Lee, Abraham Laboriel, Larry Graham en Motown bassist James Jamerson.

Ook heeft hij veel geleerd van het luisteren naar drummers. Maar tegenwoordig is voor hem het luisteren naar instrumentalisten niet meer zo interessant. Hij vindt het veel boeiender om te horen hoe er in een band samengespeeld wordt.

Aaldert houdt erg van muziek met “groove”, rootsmuziek met een gospel en soul inslag, zoals bijvoorbeeld Aretha Franklin. Maar ook het moderne vervolg hierop, zoals Incognito en Brand New Heavies.

Naast zijn activiteiten als uitvoerend musicus geeft Aaldert ook basgitaarlessen en bandcoaching aan muziekscholen. Onder andere in Winterswijk en in Haaksbergen.

terug naar bandleden

 

hoofdpagina  contact  boekingen  foto's  luisteren  video  repertoire  bandleden  agenda  links  mail ons